Hespetre Forlag AS

Strikk som i Latvia – sokker

Hver region i Latvia har sin egen måte å strikke sokker på. Vintersokker ble strikket med saueull, og sommersokker i lin eller bomull. Sokkene var ikke bare nødvendige for å holde varmen, men også brukt som tilbehør og som en uttrykksform.

Sokker til daglig bruk var lyse og strikket av ull. Av praktiske årsaker var selve foten ensfarget fordi denne delen ble fortest slitt og måtte strikkes på nytt. I eldre tider ble garnet farget med naturlige plantefarger ved å bruke ingredienser som røtter, blomster, og til og med sopp. Kvinner supplerte antrekkene sine med strømper dekorert med tradisjonelle symboler og fargerike mønstre, både delvis og over hele strømpen. Spesielt elegant var kvinnenes strømper med hullmønster.

  • Strikk deg et par lekre latviske sokker fra denne samlingen inspirert av latviske folketradisjoner og dagens mote.
  • Velg blant 50 ulike design med sokker, strømper og ankelvarmere.
    Du vil garantert finne ditt perfekte sokkepar i denne boken!

Om forfatteren
Ieva Ozolina er grunnleggeren og skaperen av «Hobbywool» og «Strikk som i Latvia». Hun begynte å strikke da hun var 14 år, og har vært lidenskapelig opptatt av å strikke siden den gang. I 2009 startet hun sitt eget strikke- og garnfirma «Hobbywool». Ieva har deltatt på en rekke internasjonale messer og utstillinger for å spre kjærligheten til latviske votter og sokker over hele verden.

Se utdrag fra boken i vår bladbare fil: Klikk her

Bestill boken her

Strikk som i Latvia – sokker

ISBN978-82-93755-03-6
PrisKr. 298,-
ForlagHespetre Forlag AS

Noen bilder fra boken

Bestill boken her

Strikk som i Latvia – sokker